Tomātu krēmzupa ar Kārums svaigo sieru ar zilo sieru
Uzzināt vairāk
Pica ar Kārums svaigā siera šķēlītēm
Uzzināt vairāk
Par Kārums svaigajiem sieriem
Kārums smērējamie svaigie sieri
Kārums griežamais svaigais siers
Kārums svaigā siera šķēlītes
Par Kārums svaigajiem sieriem
Kārums svaigie sieri tiek gatavoti no pilnpiena biezpiena, sviesta un saldā krējuma. Šie produkti ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur daudz kalcija. Kārums svaigie sieri ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi, turklāt tiem raksturīgs neliels tauku daudzums. Kārums svaigo sieru sastāvā nav ne konservantu, ne augu tauku.
Kārums smērējamie svaigie sieri
Šiem Kārums svaigajiem sieriem piemīt viendabīga un maiga konsistence, tādēļ tos viegli un ērti izmantot maizīšu pagatavošanai. Klasiskais svaigais siers, svaigais siers ar papriku un čili, kā arī zilo sieru satur 24% tauku, savukārt svaigais siers ar zaļumiem – tikai 14% tauku. Kārums klasiskā svaigā siera sastāvā ir saldais krējums un sviests, tādēļ tas ir ideāls, piemēram, siera kūku pagatavošanai. Šim nolūkam esam radījuši Kārums svaigo sieru lielākā (380 g) iepakojumā. Svaigo sieru var izmantot arī mērču un uzkodu gatavošanai vai kā piedevu veselīgām biezzupām, aizstājot krējumu.
Kārums griežamais svaigais siers
Kārums griežamā svaigā siera pamatsastāvdaļas ir biezpiens (55%) un sviests (30%). Šis ir Baltijas valstīs unikāls produkts, kura ražošanas tehnoloģija paver
jaunas svaigā siera lietošanas iespējas. Kārums griežamais svaigais siers satur vairāk kalcija un tam piemīt maiga tekstūra. Tas spēj saglabāt savas labās īpašības, arī apstrādāts augstā temperatūrā. Šo svaigo sieru ir viegli sagriezt, un tam ir parocīga forma, kas garantē tā ērtu izmantošanu dažādās receptēs. Šis produkts būs lieliska vietējā alternatīva mocarellas vai citiem svaigajiem sieriem – izmēģini to salātu, uzkodu, sviestmaižu un picu pagatavošanai! Kārums svaigais siers garšo lieliski arī kopā ar pesto.
Kārums svaigā siera šķēlītes
Pateicoties ērtajam iepakojumam, Kārums svaigais siers šķēlītēs ideāli piemērots līdzņemšanai un vienkārši izmantojams sviestmaižu vai karstmaižu pagatavošanai, kā arī dažādām uzkodām ar gaļu, zivīm vai dārzeņiem. Pieejamas gan klasiskās Kārums svaigā siera šķēlītes, gan siera šķēlītes ar zaļumiem.
Siera kūka ar balto šokolādi
SASTĀVDAĻAS
600 g svaigā siera Kārums
2 olas
3 ēd. k. miltu
100 g baltās šokolādes
PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.Sablendē cepumus un iejauc viendabīgā masā ar apgrauzdētām auzu pārslām, riekstiem un izkausētu sviestu. Liec ietaukotā veidnē. Atsevišķā traukā sakul olas ar miltiem un svaigo sieru Kārums. Iejauc tajā izkausētu balto šokolādi. Masu lej uz cepumu pamatnes un cep aptuveni 30 minūtes, līdz kūka kļūst brūna. Kad siera kūka atdzisusi, rotā to ar ogām un pasniedz.
Salāti ar Kārums griežamo svaigo sieru
SASTĀVDAĻAS (4 personām)
290 g (1 iepakojums) griežamā svaigā siera Kārums
50 g rukolas
50 g mazo spinātu
50 g lauka salātu
50 g salātu Frillice
PAGATAVOŠANA
Salātus noskalo un nosusini. Sagriez sieru pusaplīšos, tomātiņus uz pusēm, sīpolus plānos pusgredzenos, olīvas aplīšos un kaperus uz pusēm. Visu sajauc, pievieno piparus, sāli un olīveļļu. Salāti gatavi!
Tomātu krēmzupa ar Kārums svaigo sieru ar zilo sieru
SASTĀVDAĻAS (4 personām)
175 g svaigā siera Kārums ar zilo sieru
1 kg tomātu
2 burkāni
1 sarkanā paprika
PAGATAVOŠANA
Burkānus, sīpolu un papriku smalki sagriez. Vāri 300 ml ūdens, līdz tie ir pusgatavi. Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, novelc miziņu, pievieno dārzeņiem un vāri 10 minūtes. Pievieno sāli, cukuru un pārējās garšvielas. Sablendē. Pievieno sasmalcinātas dilles un pētersīļus. Lej zupu šķīvjos un papildini ar sieru. Baudot zupu, sieru tajā viegli iemaisi. Lai labi garšo!
Pica ar Kārums svaigā siera šķēlītēm
SASTĀVDAĻAS (4 personām (4 picas))
2 paciņas svaigā siera Kārums šķēlītēs
1 puravs
6 tomāti
200 g šampinjonu vai
citu sēņu
8 ēdamkarotes tomātu mērces
dažas olīvas
olīveļļa, sāls, pipari
svaigs baziliks
Mīklai:
Ņem gatavo maisījumu plānas picas pagatavošanai
vai
2 glāzes miltu
1 glāzi ūdens
25 g rauga
4 ēd. k. olīveļļas
1 ēd. k. cukura
1 tējk. sāls
PAGATAVOŠANA
Sasildi ūdeni līdz 40°C, pievieno 2 ēdamkarotes miltu, raugu un cukuru. Samaisi un atstāj uz 10–15 minūtēm (līdz parādās burbulīši). Pēc tam pievieno pārējos miltus, sāli un olīveļļu. Izmīci elastīgu mīklu. Apsedz to ar dvieli un atstāj uz 30–45 minūtēm. Sadali mīklu 4 daļās. Katru no tām izrullē un apzied ar tomātu mērci. Izkārto uz picām sagrieztus tomātus, sēnes, olīvas un puravu. Pārkaisi ar sāli. Pa virsu kārto svaigā siera šķēlītes, pārkaisi ar pipariem un visu apslaki ar olīveļļu. Cep līdz 240°C sakarsētā krāsnī 7–10 minūtes. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisi ar baziliku un pasniedz. Labu apetīti!